Paparan: Kontras Tinggi | Asal
white blue red green big font small font W3C
22 March 2019 / 16 Rejab 1440
Tetapan

BULETIN UPNM

Laporan Mesyuarat Majlis Pengurusan Kualiti (MPQ) Bil. 2/2017 Universiti Awam (UA)

Penulis :Kualiti Selasa, 30 Mei 2017


Pada 22 Mei 2017 (Isnin) yang lalu, Mesyuarat Majlis Pengurusan Kualiti (MPQ) Bil 2/2017 Universiti Awam (UA) telah diadakan dengan jayanya di UiTM, Shah Alam. Mesyuarat yang dijadualkan secara berkala ini dihadiri oleh Dekan Akademik, Prof. Dato’ Dr. Ahmad Mujahid bin Ahmad Zaidi dan Pengarah Pusat Jaminan Kualiti dan Pengurusan Data (PJKPD), Prof. Madya Dr. Hasan Al-Banna bin Mohamed.


Mesyuarat yang dihadiri oleh semua wakil-wakil UA ini membincangkan pelbagai isu kualiti pengurusan dan kualiti akademik melibatkan pihak Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dan Malaysia Qualifications Agency (MQA). Antara perkara yang dibincangkan adalah penambahbaikan kualiti akademik, audit, penandaarasan, anugerah dan isu-isu strategik pengurusan kualiti melibatkan semua UA.


Selain dapat meluaskan jaringan rangkaian hubungan sesama UA, mesyuarat ini juga merupakan perantara yang sangat baik untuk bertukar-tukar pendapat dan idea dalam menambah baik perkhidmatan kualiti di semua agensi. Mesyuarat MPQ Bil 3/2017 akan diadakan sekitar bulan Ogos 2017 nanti.Kemaskini Terakhir : Selasa, 30 Mei 2017